Translate

четвер, 17 липня 2014 р.

До 200 річчя від дня народження Т.Г.Шевченка проводилися Шевченківські читання

 


В бібліотеці проведена година поезії "І лине слово з висоти"


Історія успіху Соболівської сільської бібліотекибібліотеки


Вже другий рік Соболівський сільський філіал №35 є центром безкоштовного вільного доступу до світових інформаційних ресурсів. Завдячуючи програмі «Бібліоміст» Інтернет-центр обладнаний 4-ма комп’ютерами, принтером, сканером,навушниками та веб-камерами.

           

Спочатку користувачі йшли повільно й постійно запитували чи дійсно Інтернет у нас в бібліотеці безкоштовний? Так! Безкоштовний! Зараз вже користувачі вишикуються в чергу, щоб попрацювати, поспілкуватися або пограти в мережі Інтернет. Переважна більшість бажаючих оволодіти просторами Інтернет – школярі.

Що ж до вподоби нашим користувачам? Звісно ж це ігри, спілкування, соціальна мережа «В контакте». А ще діти готують реферати за шкільними предметами, вчаться перекладати за допомогою он-лайн-перекладачів, шукають додаткову інформацію готуючи домашнє завдання, читають книги он-лайн, шукають музичні твори, сценарії до свят.

Життя в бібліотеці пожвавішало: коли діти після шкільних занять «йдуть» в бібліотеку, тупіт і голоси чути вже на першому поверсі будівлі! Всі поспішають, щоб першими опинитися в цікавому світі Інтернету.

                              

 

 Звісно ж, що на всіх бажаючих комп'ютерів не вистачає, але й це не проблема: поки одні сидять в Інтернеті, інші – читають книги та журнали, спілкуються між собою. Отже, книга не здає своїх позицій, вона була, є і буде – незамінним джерелом знань, наснаги і задоволення.

                   

                                                                                                                                        

Дорослі користувачі теж не відстають від дітей. Якщо діти переважно розважаються в мережі, то дорослі – переважно навчаються, готують курсові роботи, спілкуються через Скайп з рідними та друзями.

                     

Бібліотека  працює  з цільовою групою учасників народного аматорського драматичного колективу, який діє в селі Соболівка. Завдяки Інтернет-центру керівник колективу Оксана  Бабур має можливість поспілкуватися з учасниками інших колективів району, області,  поділитися досвідом, знайти різні п’єси для їх постановки.

Про те, щоб поставити хоча б одну п’єсу Лесі Українки, керівник колективу мріяла давно. Тільки у сільській і районній  бібліотеці вона нічого не знайшла.

                                           

Скориставшись Інтернет-центром, вона знайшла те, чого шукала так давно.

«Блакитна троянда».

Чому вибір пав саме на «Блакитну троянду? Мабуть, тому, говорить Оксана Федорівна, що у п’єсі є багато автобіографічних моментів, а сама блакитна троянда – вважалася символом чистого, щирого кохання.

Про те,що прем’єра мала успіх, свідчили бурхливі оплески жителів села. А потім «Блакитна троянда Лесі Українки була представлена на фестивалі «Театральна осінь», що проходила в м. Іллінці, де колектив зайняв І місце в області і захистили звання народного.

                   

 

                                              Ось такі наші успіхи.