Translate

четвер, 28 квітня 2016 р.


26 квітня – 30 років з часу Чорнобильської катастрофи (1986) Організація Об’єднаних Націй оголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті Чорнобиля

У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року в Україні сталася одна з найстрашніших трагедій в історії людства загалом і  України зокрема. Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води і навколишнього середовища.

На території України утворилася так звана 30-ти кілометрова  «зона відчуження», з якої терміново було переселено людей для врятування їхнього життя.

Цей день є днем пам’яті про цю небезпечну трагедію, наслідки якої люди відчуватимуть ще багато років.

До дня пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС 26 квітня в читальному залі Соболівського сільського філіалу для учнів 4 кл  бібліотекарем було проведено урок-пам’ять «Чорний біль над білим цвітом».

Бібліотекар розповіла про страшну трагедію на атомній станції та про наслідки радіоактивного пилу. Учні з цікавістю слухали розповіді про ліквідаторів-односельців Чорнобильської трагедії.

Для більш детального ознайомлення з трагічними подіями на Чорнобилі, бібліотекар учням презентував книжкову виставку "Мужність і біль Чорнобиля", на якій представлені книги та періодичні видання, що розповідають про найбільшу катастрофу ХХ  століття, про причини і наслідки Чорнобильської аварії, про ліквідаторів-односельчан трагедії людства.